Eiendom i Florida

Jeg ser med stor interesse at eiendomsinvestering i Florida har blitt mye interesse i media, spesiellt i Finansavisen. Jeg leste blant annet i dag artikkelen «Bli utleiehai i Florida», hvor det blir markedsført kraftig at tiden nå er inne for å kjøpe eiendom i Florida, også enkeltinvesteringer. Prisene har begynt å stige fra bunn nivåene vi så i fjor.

Vi i Colliers Asset Management AS forvalter et boligprosjekt i Florida (Clearwater Beach) som vi kjøpte inn for 3 år siden. Når vi kjøpte dette prosjektet var utleiegraden 70%, nå er den 95 – 96%, så prosjektet går svært bra. Klikk her for å lese mer.

Bentley pool w clubhouseMen vår erfaring er at å komme fra Norge, og tro at det er lett å lykkes med boliginvesteringer i Florida, er for lettvint. Jeg tror de fleste vil bli sjokkert over hvor mye det koster å eie og drive eiendom i USA, ikke minst med tanke på vedlikehold. Eiendom blir fort slitt i Florida, mye sol og høy fuktighet krever sitt. Å sette bort utleien til en ekstern partner er også dyrt.

Vi har gjort vår investering i samarbeid med en profesonell lokal partner, som har gått inn med en større eierandel på like vilkår som vi har. De har full kontroll på det lokale markedet, god forbindelse med banker (og det er viktig i USA) og ikke minst så driver de eiendommene profesjonelt og innen for det som kan kalles «legal framework». I USA er dette ekstremt viktig.

Vårt eiendomsprosjekt går godt, og det blir trygt drevet. Og jeg er enig i  artiklenes hovedfokus på at eiendom nå er billig, og at det kan gi en svært god avkastning, er riktig. Vi vil lansere et nytt boligprosjekt i Florida på nyåret, etter god etterspørsel blant våre investorer.

Join us for the ride.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: