Oslo Vei

Denne uken ble Oslo Vei slått konkurs, et heleid selskap av Oslo Kommune. Dette har nok ikke vært en enkel beslutning å ta. Det kommer garantert til å få konsekvenser for Oslo kommune,og hvor sikker motpart kommunale leietakere er.
Oslo_Vei_11122012o_4643130a

Foto: Ola Tømmerås

Skal standarden måtte bli at man må kreve sikkerhet for å kunne inngå leieavtale med kommunale selskaper, vil dette betyr en betydelig kostnad for Oslo Kommune. Dette har sikkert vært tatt med i vurderingen før konkursen, og da må situasjonen vært virkelig ille siden de valgte en konkurs. En styrt avvikling hadde definitivt vært bedre for å opprettholde tilliten til sikkerheten bak kommunale selskaper.

Som leietaker i Hegdehaugsveien, har vi vært vitne til en voldsom byggeprosess i oppgradering av gaten. Prosessen er forsinket, og butikkene har helt sikkert slitt betydelig i denne perioden. Arbeidene har heldigvis ikke stoppet opp etter konkursen i Oslo Vei, men den siste oppryddingen tar lang tid nå, synes jeg. Fortsatt er gaten delvis stengt, men for fotgjengere begynner det nå å bli bedre. Problemet er at vi har kommet til 13. desember og langt inn i julehandelen.

Foto: Bymiljøetaten

Foto: Bymiljøetaten

 

 

 

 

Men … det blir fint, og gir Hegdehaugsveien og Bogstadveien det uttrykket og kvaliteten som en av de viktigste handlegatene i Oslo og Norge fortjener.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: