Godt nytt år?

Vel, da er vi 2 arbeidsdager inn i det nye året, og vi er allerede igang med et par større dealer.

Jeg var en av de som var pessimistiske til hvor stort transaksjonsvolum vi ville få på næringseiendom i 2012. Vi har ikke tallet endelig på plass, men jeg er lovet det i løpet av dagen. Vi vil nok ikke komme langt fra 50 mrd. Og, jeg var for ca. et halvt år siden skeptisk til om vi ville runde 40 mrd. Der bommet jeg stort.

obligasjonsmarkedetJeg er også meget usikker på hva vi vil se i 2013, men det er ingen tvil om at bankenes skepsis til finansiering av næringseiendom vil legge en demper på transaksjonsvolumet i 2013. Nå ser vi riktignok en betydelig økning av finansiering av næringseiendom via obligasjonsmarkedet. Jeg tror vi kan se at så mye som 30 – 40% av nye transaksjoner vil bli finansiert via obligasjonsmarkedet.
 Men, pessimisten i meg slår til igjen. Jeg tror vi vil se færre transaksjoner i 2013 enn i 2012, men ikke mye. Jeg tror derfor på et omsetningsvolum på 45 mrd.

Merket med ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: