Omsetningstall i Norden

imagesCACSOKBHAnalyseavdelingen i Colliers har nå kommet frem til omsetninger i Norge på NOK 49,65 mrd i 2012. I Sverige nådde de NOK 91 mrd (SEK 107mrd). Finland nådde NOK 12,5 mrd. I Danmark klarte de kun DKK 20 mrd, hvorav over 10,5 mrd var boligeiendommer.

Det betyr at Norge manifesterer sin posisjon som det klart nest største eiendomsmarkedet i Norden, snart dobbelt så stort som Danmark og Finland tilsammen. Sverige er fortsatt storebroren, og det klart mest internasjonale eiendomsmarkedet. Men andelen utenlandske investorer har falt betydelig i Sverige, og var i fjor på kun 16% av transaksjonene. Før finanskrisen lå denne andelen på over 50%. Norske KLP var den 3. største utenlandske investoren i Sveige i fjor.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: