Investering i Eiendom og Forvaltning

Leste i dag, at det er øket fokus på leiegårder fra såkalte uprofesjonelle investorer, mye motivert av skattebesparelser. Investering i eiendom for å spare formuesskatt er noe investorer har gjort lenge, spesiellt de med større formuer. Det at de nå begynner å fokusere mere på eiendommer med næringsinntekt, er positivt både for eiendomsmarkedet, og sansynligvis for de som investerer  på lang sikt.
Det er synd å lese at investorer som ønsker større eiendommer, som leiegårder eller rene næringsbygg, trekker seg på grunn av frykten for at det er komplisert å forvalte eiendommen. Det er en kjennsgjerning at det har blitt mere komplisert å forvalte eiendom de siste årene, både med tanke på økonomisk forvaltning og teknisk forvaltning.

I den økonomiske forvaltningen har nye avskrivningsregler og regnskapsregler, blandet med avanserte mva regnskap skapt nye utfordringer.Ikke minst er det viktig å passe på økonomien i sin eiendom, og sørge blant annet for at man får en riktig fordeling av kostnader mellom eier og leietaker. Det er mere regelen enn unntaket at gårdeier dekker kostnader som skulle vært dekket av leietaker.

Innen teknisk forvaltning er det viktig å ha oversikt over alle krav man har til brannsikring, krav til tekniske anlegg samt omfattende rapportering ved ombygging/rehabilitering.

Men å la frykten for dette hindre en god investering er ingen god løsning. Det finnes mange profesjonelle eiendomsforvaltere hvor man kan få hjelp til dette, og det til et kostnadsnivå som om man skulle være et stort eiendomsselskap.

Vi i Colliers har nå i over 8 år drevet med profesjonell forvaltning av eiendom. Vi tar oss av alt knyttet til eiendomsdrift, økonomisk, teknisk og juridisk. Vi har både profesjonelle som uprofesjonelle kunder. Felles for alle er at vi leverer en tjeneste som dekker alle krav til en profesjonell eiendomsforvaltning, samtidig som vi evner å tenke kommersiellt for å få tatt ut maksimal verdiskapning for de eiendommer vi forvalter. Dette skaper fornøyde kunder som igjen får god økonomi til å gjøre flere investeringer.

Vi i Colliers snakker gjerne med deg om hvordan vi best kan forvalte din eiendom.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: