Leiligheter Oslo eller Florida?

Jeg sa i min siste post at jeg ville skrive litt om hva jeg mener om leilighetsmarkedet i Oslo, og det har jeg tenkt å gjøre, men ikke i dag. Grunnen er at jeg er pessimistisk, og i dag føler jeg for å være optimistisk.

Jeg har nettopp kommet hjem fra Florida, hvor jeg var sammen med mine kolleger i Colliers Asset Management. Vi hadde gjennomgang av de 2 prosjektene vi har i Tampa og Clearwater samtidig som vi så på noen nye prosjekter. Og det vi ser er at markedet ikke bare har flatet ut, men de siste 12 månedene har det vært en klar økning, ikke bare i leienivåene, men også verdiene. Innen bolig ser vi også at utleiegraden i snitt er øket fra 85 – 88% til 94 – 96%.

Dette slår godt ut for våre investorer. Regnskapene for 2012 for Florida Residential viser at netto leieinntekter (etter alle kostnader) viser en økning på nesten 15% i forhold til budsjettet for 2012. Vi forventer også en god økning i 2013, både gjennom høyere utleiegrad og øket leienivå.

Vi kommer i løpet av de neste ukene til å gå ut med invitasjon til et begrenset antall investorer om å investere i et nytt boligprosjekt i samme område. Dette blir et prosjekt med samme høye kvalitet som The Bentley, og med god kontantstrøm legger vi opp til å kunne utbetale utbytter kvartalsvis. Selv om prisene har begynt å stige noe (det har sikkert vært en verdistigning på 15 – 20% fra bunnen) så er det fortsatt mye å gå på. En leilighet som vi nå kan kjøpe for $ 90.000,-, kostet muligens på bunnen $ 65 – 70.000,-.. Før markedet begynte å falle i 2007 kostet tilsvarende leilighet kanskje $ 225.000,-. Nå kan vi alså kjøpe kvalitetsleiligheter i områder med felles klubbhus, svømebasseng mm. for ca. NOK 5.000,- pr. kvadratmeter. DET ER FORTSATT BILLIG.

For de som er interessert i mere informasjon om dette, kontakt meg på thor.bjordal@colliers.com

Dette er siste helgen i vinterferien, og det er ærlig talt ikke mange telefoner som kommer inn. Tror de fleste nyter finværet på fjellet.
Jeg sitter her og lengter tilbake til Floridas kritthvite strender. Ha en fantastisk helg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: