Ny nasjonal transportplan

Det nærmer seg valget, og vi begynner nå å se konturene av hva som vil være viktige “valgflesk-poster” for valget nå til høsten.

 980x

Den nye nasjonale transportplanen faller inn under denne kategorien: valgflesk.

 For oss som bor i Oslo er det tydelig at en stor del av de som arbeider i politikken kommer fra distriksnorge. Fergefri E39 fra Kristiansant til Trondheim blir dyrt, og jeg er usikker på om dette kan betales over bompenger, slik alle prosjekter i de større byene blir finansiert i dag.

 c=0,52,1024,455_w=988_66830

For det er ikke staten som tar kostnadene ved normale utbygginger som dette, det er brukerne av veien. Og det er vel ikke helt urimelig. Det er heller ikke urimelig at ved veiprosjekter som E39 vil man være avhengig av større statlig bidrag, på grunn av redusert trafikkgrunnlag. MEN, det gjør også at man må ha et svært kritisk blikk på nytteverdien for samfunnet.

 For min del, som er vokst opp med ferger på Sunnmøre, synes jeg også at vi må tenke på turisteffekten. Fergene har en viktig rolle å spille her.

Samtidig har vi viktige samferdselsprosjekter i de store byene, og for de som bor og jobber på Snarøya og Fornebu  er en god kollektiv løsning her svært viktig. Det er det ikke satt av penger til dette  enda. Dette er bare ett av mange eksempler på at i de mest tettbygde områdene, er det fortsatt mange viktige prosjekter som ikke er finansiert. Dette må prioriteres før mange distriktsprosjekter, mener jeg.

4008101023

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: