European Office Occupier Survey 2013

Colliers International investerer hvert år mye i markedsanalyse, både på Europeisk basis og i hvert enkelt land. Du finner våre rapporter på www.colliers.com. Om du er interessert i våre Norske rapporter, gå inn på de norske sidene og se hva som ligger der.

 Over 70% av Europeiske bedrifter med over 1.000 ansatte planlegger å flytte deler av sin kontorvirksomhet utenlands de kommende 2 årene. Dette fremkommer i Colliers Internationals European Office Occupier Survey 2013, som er ute i disse dager. Hovedgrunnen for slik etablering er både at mange bedrifter ser på større deler av Europa som hjemmemarked, men også at de søker seg til markeder med lavere kostnadsnivå.

front-side-images-3-1380x1380

 

Det er ikke noe nytt, at flere større norske selskap med store back office funksjoner etablerer back office arbeidsplasser i lavkost land. Vi har imidlertid det siste året hatt en del fokus på at,  dette kan ha en del sikkerhetsmessige komplikasjoner, – spesielt innen banksektoren,. Det som er spesielt interessant med denne rapporten er at, mer enn 60% av de som skal flytte kontor de neste årene ikke er villig til å betale ekstra leie for «Grønne bygg». Det er også som oftest hovedkontorfunksjonene de er villige til å ha i grønne bygg, mens fokuset på dette ikke er det samme for annen virksomhet. Rapporten bygger på intervju av europeiske bedrifter som er store kontorbrukere. Vi i Colliers tror imidlertid at betalingsvilligheten for Grønne bygg er større i Norge enn hva vi ser i resten av Europa.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: