Mindretallets tyranni

Vi ser ofte at et lite mindretall får med seg media og gjennom mye omtale skaper et inntrykk at stor motstand rundt en sak. Media er ofte en villig medspiller, spesielt i saker hvor det er elementer som vekker offentlighetens interesse – som når kjente personer er involvert.

image

Skulpturparken på Ekeberg – finansiert av Christian Ringnes – har skapt mye debatt. Hvis man ser på mediefokus, virker det som at det er mye motstand til denne parken. Ingen jeg har snakket med er negativ til dette. Jeg snakker med mange, selv om de jeg snakker med muligens ikke er de mest opprørske elementene som er negative til de fleste endringer i naturen. Det jeg synes er synd, er at vi som er positive, ikke er like flink til å si i fra at dette er kjempefint. Her har vi en privatperson som bruker 300 mill avsine egne penger på å lage en flott park for folk flest. Dette inkluderer så vidt jeg vet også avsetninger til fremtidig vedlikehold. Han har endog vist interesse for å være med på spleiselag for en taubane også. Fantastisk.

Parken åpner nå, og jeg gleder meg å besøke den.

Christian stå på, jeg er sikker på at 95% av befolkningen i Oslo er positive til dette. Selv om den lille 5% er den som blir hørt mest i media. Det er vel litt som de sier, du blir ikke profet i eget land.

image

En tanke om “Mindretallets tyranni

  1. Astri Varmo Andresen sier:

    Helt enig! Kunst er verdifullt og vi må glede oss over dette bidraget fra Hr.Ringnes!! Ja til kunst & kultur !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: