Hva skjer med handelen?

Rapportene fra omsetningsutviklingen i kjøpesentrene er negative, og det er liten grunn til å tro at ømsetningsutviklingen fra «high – street» retail er mere positive. Står vi foran en langvarig endring i konsumet i Norge?

Det skal bare en spasertur i vårt nærområde, Bogstadveien/Hegdehaugsveien for å se at butikkene sliter. Nå sliter butikkdriverne i denne gaten med mye rehabilitering av gaten, men det forklarer ikke hele problemet. Ola og Kari Normann bruker mindre penger. Vi hører stadig at gårdeiere, som har vært vant til et kraftig stigende leienivå innen butikklokaler, må redusere sine leienivåer for å holde på leietakerne. Og de som ikke tilpasser sine leienivåer, mister leietakerne. I mange tilfeller velger også leietakerne å stenge butikkene, selv om de sitter på en langsiktig leieavtale. Så vi ser for oss en del tøffe forhandlinger mellom butikkdrivere og gårdeier fremover. Vi i Colliers er en av de største meglerne innen butikkeiendommer, og bistår en stor del av gårdeierne med utleie av butikklokaler. Velg den megleren som kan mest om butikk.

 

Bogstadveien_Os_117905916x9

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: