Politikere og renter,

I Norge har vi lenge nå vært heldig med banker som har prioritert utlån til bolig, i større grad enn hva vi ser i våre naboland. Avsetningskravene til boliglån har vært gunstige, noe som har ført til lave boliglånsrenter.

Som sikkert mange av dere har fått med dere har den avtroppende regjeringen kommet med nye regler for avsetning til boligutlån. Ifølge bankene betyr dette at de vil få mye strengere avsetningskrav enn hva bankene har i våre naboland. Når Sigbjørn Johnsen, backet av Stoltenberg & Co, står frem i all verdens media og påstår at dette ikke vil påvirke boligrentene i Norge, så er det sprøyt.

Hvordan kan de tro at velgerne kan være så blåøyde, eller BlåBlå? Er det er forsøk på å slippe et råttent egg i fanget på den nye regjeringen, og samtidig si at konsekvensene vil den nye regjeringen måtte stå for? Sikkert.

Står dette vil boligrenten stige, og ansvaret for det vil ligge på den avtroppende regjeringen. Er vi alle heldig nå så vil den nye finansministeren gripe tak i dette og sørge for at det blir like vilkår for alle bankene i Norden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: