Thon og stiftelsen

Det har vært mye skriverier i avisene de siste dagene rundt Olav Thon Stiftelsen, og at Olav Thon overfører det vesentligste av formuen til denne stiftelsengjennom at stiftelsen overtar alle aksjer i Olav Thon Gruppen AS.

Er dette smart skatteplanlegging, eller er det en godt ment gave som vil bli til gode for samfunnet i årene fremover?  Jeg har hatt den store glede å gjort noen dealer med Olav Thon opp gjennom årene, og alle som kjenner Olav Thon vet at han er opptatt av å bidra i samfunnet, og har ønske om et solid ettermele. Begge deler har han nok klart, uavhengig av denne stiftelsen.

Samtidig har han et stort selskap, med mange ansatte og mange eiendommer som må behandles bra i årene fremover. Det krever litt å opprettholde kvaliteten på en så stor eiendomsportefølje. Gjennom stiftelsen har han satt rammeverket for å utvikle sin forretningsvirksomhet inn i evigheten. I tillegg til dette har han satt av mellom 50 og 100 mill til fremtidige gaver innen områder som opptar han. Alle ser selvfølgelig at hovedhensikten er å bevare forretningsvirksomheten, men jeg synes skattedebatten rundt dette tar bort fokuset på gaveelementet – som jeg for min del mener er svært bra. Men det er faktisk også en viktig sak for samfunnet at han nå har lagt rammeverket for sin fremtidige forretningsvirksomhet.

Denne forretningsvirksomheten vi l skape store verdier for samfunnet, ikke bare gjennom skatter fra hans forretningsvirksomhet, men også fra alle hans ansatte. I tillegg vil det bli investert betydelige beløp i vedlikehold og ombyginger fremover, noe som også gagner samfunnet.

Kjempebra Olav, antar du vil være aktiv i mange år fremover.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: