Eiendomsinvestering i Norge VS London!

Anders Palmgren i Catella, som jeg kjenner godt fra tidligere, er en smart eiendomsmann som kan mye om eiendomsinvestering, både i Sverige, Norden og sikkert mye i Europa også. I en av våre aviser leste jeg i går at han er skeptisk til at utenlandske investorer prioriterer Norden, når de kan kjøpe eiendom i store markeder i UK til samme priser. Jeg er enig..

MEN tror vi kan ta dette et skritt videre. Hvorfor skal Norske  core investorer prioritere Oslo, når du kan kjøpe høykvalitets eiendom i London og andre store byer i UK, med yield som kan konkurrere med avkastninger du kan få på kvalitetseiendom i Oslo. Det å kjøpe eiendom i London er ukomplisert, spesielt når kjøperen har riktig rådgiver, og eiendomsmarkedet er vesentlig mere likvid enn det norske. I tillegg er finansiering billigere, og man får normalt sett lange leiekontrakter, ofte lengre enn i Norge. Valutarisiko er selvfølgelig en problemstilling, men dette kan hedges.

Jeg tror hovedproblemet er at man er usikker på hvor komplisert kjøpsprosessen er, og ikke minst hvordan man kan få forvaltet eiendommen forsvarlig. Forvaltningsmiljøet i UK er svært profesjonelt, og kan levere minst like gode tjenester som i Norge. I tillegg er det svært gode kjøpsrådgivere som kan trygge investeringsprosessen, og jeg mener med stolthet at vi i Colliers er blandt de beste, om ikke den beste.

Så hvis dere er interessert i å lære mer om hvilke muligheter som finnes, og hvordan man kan gjennomføre et kjøp, ta kontakt med oss, og vi skal guide dere i prosessen videre.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: