BOLIGPRISENE I 2014

Spekulasjonene i bolgprisene vingler utrolig om dagen, fra  sjefsøkonomene som frykter prisfall til boligutviklerne med nyvunnet optimisme.

boligpriser

Jeg har tidligere vært skeptisk til utviklingen i boligprisene, og har hevdet, og hevder fortsatt at prisfallet har vært større enn statistikken tilsier. Dette på grunn av at statistikken ikke er perfekt, den måles kun ut fra prisen på de boligene som faktisk blir solgt. Statistikken klarer selvfølgelig ikke å vurdere prisfallet på de boligene som ikke blir solgt, fordi tilbudene blir for lave, og boligene blir trukket fra markedet.

MEN, det at OBOS har hatt en prisvekst i Januar på 2,4% er positivt, og viser at det er en positiv utvikling for de boligene som faller inn i segmentet til OBOS, og dette er jo bredere og bredere. Tror ikke det samme er resultatet for boliger over 10 millioner. Der tror jeg prisene vil utvikle seg svakere i 2014.

Det annonseres 19.500 boliger på Finn nå, sies det i Finansavisen av i dag – mot 13.500 på samme tid i fjor. Lite trolig at boligmarkedet generelt skal bli bra i 2014. Jeg er dessverre enig med sjefsøkonomene, det kan være lurt å leie ett års tid for å se hvordan markedet utvikler seg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: