MIPIM KOMMER

MIPIM kommer med våren hvert år. Jeg har vært deltaker på MIPIM nå i 15 år, og det har vært en voldsom utvikling de siste 4 – 5 årene når vi ser på norsk deltakelse.

Entra har en periode nå hatt negativ fokus fra Dagens Næringsliv på at de deltar med 15 ansatte på MIPIM, og det er stilt spørsmål ved om dette er fornuftig bruk av ressurser.

Jeg skal ikke ha så mange meninger om dette, men det er vel åpenbart at det ligger et stort element av premiering av dyktige ansatte i dette, og da vil jeg mene at MIPIM i hvert fall er en møteplass hvor de kan treffe svært mange bransjefolk, både fra Norge og internasjonalt. Så selv om det er en dyr messe å delta på, så har det blitt en viktig møteplass.

Jeg ser også at de siste årene har dette gått fra å være en rent sosialt møteplass til nå å bli en møteplass hvor man på noen få dager kan treffe svært mange av eiendomsbransjens aktører – ikke minst de store internasjonale investorene som ofte kan være vanskelig å treffe.

Vi i Colliers International deltar i messen med svært mange ansatte, over 250 fra Europa, og 3 fra Norge. Vi har vært tungt tilstede på messen over mange år, og for å forsvare å bruke så mye penger på dette må vi se at det gir resultater. Vi er et av de norske meglerselskapene som har fokusert mye på internasjonale investorer, noe vi nå begynner å se resultatene av. Mer enn 60% av vår omsetning i 2013 kom fra internasjonal business.

Så vi mener det er fornuftig å delta på denne messen for bransjens aktører. Jeg er mer usikker på hva byene får igjen for å profilere seg slik de gjør, men igjen, et visst element av premiering av ansatte ligger nok i dette.

Vi sees på MIPIM.

20140131 MIPIM banner

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: