Kina og Norge

Det har siden tildelingen av fredsprisen til Liu Xiaobo vært svært vanskelige forhold mellom Norge og Kina, hvor Kina bruker sin totalitære makt på å gjøre det vanskelig for Norge og norske produsenter som ønsker å selge varer til Kina.

Thors Etasje skal egentlig ikke være en blogg om politiske spørsmål og ideer, det skal jeg egentlig holde for meg selv.

Men jeg blir oppgitt og irritert over måten vi blir behandlet på av Kineserne. Er vi et lite bortskjemt barn som skal straffes av storebror? Kan vi godta det? Alle som jobber i eksportindustrien vil si ja – det ser vi sist gjennom forslaget til Stein Erik Hagen om at Kina bør få Fredsprisen. Et pussig forslag – hvis man ser bort fra at Orkla selvfølgelig ser på Kina som et interessant marked.

Men det gjør meg forbannet at de skal få styre om man skal treffe Dalai Lama, og sier at dette ikke er nok. De vil ha flere botsøvelser. Hadde jeg vært Nordlending, og ikke Sunnmøring, ville jeg bedt de dra på Lopphavet.

Men det er vel slik at det er vanskelig å la følelser styre, når vi snakker om verdens største forbrukermarked (i antall, ikke kjøpekraft). Fornuften bør nok seire, men det gjør meg likevel forbannet, og vil nok også på mange måter skade våre relasjoner mot Kina. Selv om Kina i sin arroganse ikke bryr seg så mye om det..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: