Spetalens kamp mot Arbeidstilsynet

Eigil Stray Spetalen har hatt en sak oppe for Tingretten mot en ansatt i Arbeidstilsynet – som av en eller annen grunn har kalt Spetalen for slavedriver. For å være sikker på å trampe skikkelig i klaveret har han gjort det i full offentlighet.

Som en ressurssterk person har Spetalen ikke funnet seg i dette og saksøkt denne personen. Sikkert en helt fornuftig beslutning, på tide at noen setter ned foten og får markert at selv de som jobber i det offentlige ikke kan slenge ut av seg hva de vil. Det vil kunne få konsekvenser.

Men, det var egentlig ikke det jeg skulle skrive om…

Nå er det blitt avgjort i Lagmannsretten at saksomkostningene skal dekkes av denne personen i Arbeidstilsynet, eller enda verre av Arbeidstilsynet selv. Aner ikke hva som stemmer jeg, men det er skikkelig ille hvis arbeidsgiver tar denne kostnaden!

Direktøren i Arbeidstilsynet har tapt første rettsrunde, og har valgt å anke dette til ny behandling – selv etter at motparten har blitt tilkjent saksomkostningene. Igjen, dekker han kostnadene selv, er dette helt OK for meg. Men er det hans arbeidsgiver som skal ta kostnaden, er dette skikkelig grisete.

Jeg håper virkelig ikke at det er det offentlige som skal dekke både første og neste rettsrunde, på grunn av at en ansatt i Arbeidstilsynet ikke kan be om unnskyldning. Dekker arbeidsgiver denne kostnaden bør media gripe tak i dette og få fokus på hva det offentlige kan bruke av kostnader på slike håpløse saker.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: