UTLENDINGENE KOMMER!

Transaksjonsvolument i 1 kvartal 2014 ble ikke mye å skryte av, volumene varierer litt i overkant av 6 milliarder. Det som imidlertid er interessant er at andelen av dette med utenlandske kjøpere var ca. 12 – 13%.

Jeg har nå i mange år posisjonert Colliers International mot utenlandske investorer, og har de siste 8 – 10 årene investert svært mye tid og penger i å skape interesse for Norge blant utenlanske investorer. De første årene var det mye fokus mot UK/Amerikanske investorer, de siste årene har de Tyske fondene vist stor interesse.

Det som er svært interessant nå er at UK/Amerikanske investorer har begynt å vise interesse for Norge igjen, sist ledet an av WP Careys kjøp av Siemens bygget i Østre Aker vei.

Det er som vanlig mange og optimistiske anslag på hvor stort transaksjonsvolum vi vil få på næringseiendom i 2014, men konsensus`et ser ut til å lande på ca. NOK 50 milliarder. Jeg tror på noe lavere tall, muligens helt ned mot NOK 40 milliarder. Det jeg imidlertid tror sterkt på er at kanskje så mye som 20% av dette volumet kommer til å skje med utenlandske kjøpere.

En god illustrasjon på dette er vår egen virksomhet. Vi i Colliers International vil få en rekordstart på 2014 med transaksjonsvolum på ca NOK 1,5 milliard i første halvår. 35% av dette er utenlandske investorer.

Utlendingene er her.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: