ARBEIDSFORHOLD FOR LÆRERNE

Lærernes største forbund har kommet frem til en avtale med lærerne om at de skal tilbringe 7,5 timers arbeidsdag på skolen – sin arbeidsplass. En fornuftig avtale om arbeidstid, eller tilstedetid, som resten av yrkesutøverne lenge har praktisert.

Dette protesterer selvfølgelig lærerne på, og henviser til at arbeidsforholdene er for dårlige til at de kan være så lenge på kontoret/skolen. Lærerne har i lang tid hatt en forholdsvis fri arbeidsdag, hvor det ikke har vært så strenge krav til tilgjengelighet. Dette har vært et gode som har gjort det lettere for lærerne å godta de lave lønningene de tross alt har.

Men skaper dette en god skole?

Det å være tilgjenglig for elevene gjennom en normal arbeidsdag vil nok bidra til en bedre skole, tror jeg.

At kvaliteten på mange skoler er dårlig, er det ingen tvil om. MEN det lider også elevene av. Det blir investert betydelige beløp i oppgradering av skolene, men som alt annet, det tar lang tid. Dette går også på tilgjengelig kapasitet for utvidelser etc.

Men når lærerne henviser til at det for øvrig i yrkedslivet blir mer vanlig med hjemmekontor, tror jeg de er inne på en skikkelig feil retning. I yrkeslivet for øvrig er ikke fokuset nå på hjemmekontor så stort lenger, det er en lite effektiv måte å få en organsisasjon til å fungere på. De fleste som har studert selv, eller har barn på skole, opplever nok ikke skolen som en effektiv organisasjon. Skoleledelsen vil få bedre muligheter til å skape en bedre skole med lærerne mer tilgjengelig, med denne nye avtalen.

 

GRATULERER.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: