DOVEN OG DEKADENT UNGDOM

Jens Ulltveit-Moe er ute i media i helgen og mener at Norsk ungdom, og spesielt ungdom fra vestkanten av Oslo er doven og dekadent.

Dette provoserer meg noe voldsomt. Jeg kjenner ikke Jens Ulltveit-Moe personlig, men han fremstår ikke som verdens mest sympatiske person for meg i dette intervjuet.

Jeg har selv 2 døtre som ikke passer inn i denne kategorien, selv om de er oppvokst på Oslo Vest. Ser heller ikke dette mønsteret i omgangskretsen til mine barn. Min erfaring er absolutt det motsatte. De fleste av de ungdommene jeg kjenner er hardt arbeidene, både hva gjelder studier og arbeid ved siden av. De tar initiativ og skaffer seg jobber selv. Etter endt skoledag er det ofte kvelds jobbing, og de fleste helger forsvinner i arbeid.

Jeg mener også at det å gå på skole er mye mer krevende i dagens samfunn. I dag krever samfunnet høyere utdanning enn hva som var vanlig tidligere. Jeg personlig mener at en av de største utfordringene for meg og min generasjon er at utbudet på utdanning er bredere og bedre. Den eldre generasjonen står i fare for å bli konkurrert bort av dagens nyutdannede ungdom, med mindre man er heldig og står som eier av en bedrift.

Ulltveit-Moe, du er kanskje en kjent person som har lykkes med mye her i livet, men du bør skamme deg og gå ut med en uforbeholden unnskyldning til dagens flotte, hardt arbeidende ungdom. Kanskje det nettopp er den ungdomen du ønsker å ansette ved en senere anledning…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: