LATE LEDERE.

I gårsdagens avis er det et intervju med obertsløyntnant Høiback, som er hovedlærer ved Forsvarets Stabsskole. Hovedtemaet er at late ledere leder best. Alle vi som har avtjent værneplikten (selv om det er en del år siden) kan gå god for at Forsvaret er ledet som en værnet bedrift, effektivitet er ikke høyt oppe på agendaen.

Når vi i tillegg vet at forsvaret er en av de største utgiftspostene vi som stat har i Norge, så blir jeg skremt. Det er i artikkelen mange argumenter som bunner ut i at man skal la andre slippe til, og få mulighet til å utvikle seg under lederen. Mye gode tanker her, men kan ikke det også gjøres med ledere som er inspiratorer og glødende engasjert i bedriften?

Kan ikke det gjøres med ledere som inspirerer gjennom involvering og engasjement?

Jeg synes det er modig, og kanskje på grensen til dumdristig, av en leder og lærer i Forsvaret å stå frem på denne måten. Bygger nok opp mytene om Forsvaret, og de er ikke bare positive.

Håper Forsvarssjefen har lest dette og begynner en diskusjon av hva man faktisk forventer seg av ledere i Forsvaret! Kanskje forsvaret ikke bør ledes administrativt av fagmilitære, kanskje man bør skille mellom fagledelse og administrativ ledelse i militæret. Det samme gjelder forøvrig sykehusene. Hvorfor skal en god lege være en god administrator. Kan det være penger å spare her, og likevel få gjort en bedre jobb?

late ledere

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: