GAMECHANGER FOR EIENDOM I EUROPA

Hittil har det vært svært komplisert for Kinesiske eiendomsinvestorer å investere utenfor Kina – hovedsakelig på grunn av at Kinesiske myndigheter har lagt sterke restriksjoner på hvilke selskaper som skulle få investere internasjonal – og hvor mye de fikk investere. MOFCOM, styrt av Chinese Ministry of Commerse har styrt dette.

Colliers International har nå over mange år brukt tid på å bygge seg opp til å bli stor i Kina, med sterk fokus på å bidra til at Kinesiske investorer skulle kunne investere utenfor Kina. Dette gjør at vi har en unik kontaktflate mot Kinesiske investorer, som kommer til å bli blant de største investorene innen næringseiendom i Europa, også Skandinavia sluset via London.

I 2008 var Kinesiske investeringer i næringseiendom utenfor Kina på $ 69 millioner. I 2013 var dette øket til $ 16 milliarder. Første halvår 2014 ligger nivået på $ 8,5 milliarder, og forventes å øke kraftig.

Nå har MOFCOM valgt å slippe dette helt fritt. Kinesiske eiendomsselskaper kan nå fritt investere utenfor Kina innen eiendom.

Dette vil føre til en flom av eiendomskapital som vil søke inn i mere trygge havner i Europa og Amerika. Det Kinesiske eiendomsmarkedet er overopphetet, og myndighetene setter inn stadig strengere tiltak for å bremse prisveksten. Dette gjør at fremtiden synes mye lysere i Vesten for de enormt store Kinesiske eiendomsselskapene.

Vi i Colliers International har allerede begynt å merke den betydelige økningen i kapital fra Kina som søker mot Vesten.

Dette blir en gamechanger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: