Forstå seg på politikere

Denne bloggen skal primært omhandle eiendom og eiendomsbransjen, men når jeg åpnet dagens DN fant jeg en artikkel med en uttalelse fra Rasmus Hansson som sitter på stortinget for De Grønne. Han har klart å komme med en kommentar knyttet til lønningene i Petoro som får meg til å lure på om sperregrensen ikke burde vært strengere.

De ansatte i Petoro har en snittlønn inkl. alle goder på ca NOK 1,2 mill, mens ledergruppen har en snittlønn på NOK 2 mill. I statseide selskaper skal man ikke være lønnsledende, men de skal likevel ha gode nok betingelser til å tiltrekke seg dyktige mennesker. Vi snakker om et selskap på 64 årsverk som har som oppgave å forvalte og ivareta statens direkte økonomiske engasjement i petroleumsvirksomheten i dette landet. Jeg har derfor ikke de helt store problemene med å personlig forsvare disse lønningene.

Stortingsrepresentant Rasmus Hansson er uenig, han mener at vi heller burde gi sykepleierne en lønn på 1 million i året. Etter min mening må dette være en av de mindre intelligente uttalelsene jeg hørt fra en politiker.

Det finnes omlag 145.000 sykepleiere i Norge i dag. Hvis alle de skulle hatt en million i årslønn hadde vi ikke kunnet ha et godt nok helseapparat. Det hadde blitt en alt for stor kostnad for den norske stat. MEN, jeg er vel ikke den første til å være enig i at sykepleierne fortjener bedre betalt, på samme måte som førskolelærere osv. Men det er forskjell på fornuftige økninger og tåpelige, populistiske innspill.

Hva syns dere lesere, har dere noen personlige meninger om dette?

penger stat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: