SYKEFRAVÆR – OG HOLDNINGER.

I Orkla konstaterer de et sykefravær på 3% i Danmark samt 4,5% i henholdsvis Sverige og Finland. Norge heller mot en økning på hele 5,7%. Dette er nok representativt for hva som er resulatatet i mange andre bedrifter også. Dårlige holdninger i Norge er problemet, sier Konsernsjef i Orkla ,Peter Ruzika, og mener at dette må det gripes tak i.

Hvorfor har vi i Norge et så høyt sykefravær? Jeg er nok enig med Ruzika, at det er holdningene vi sliter med.

Vi Nordmenn har det nok litt for godt – vi har blitt for rike. Det er ikke bare sykefraværet som er problemet. Vi tar mest fri, har kortere arbeidsdager enn våre naboland og har høyest lønninger av alle. Mange av legene i Norge har nok for vane å insistere til sykemelding der hvor det i grunn kanskje ikke alltid er nødvendig.

Men vil dette vare i lengden?

Jeg er redd for at med en oljeindustri på hell, så vil hverdagen etterhvert gripe tak i oss alle. Og sansynligvis raskere enn vi tør å tenke på.

Vil vi være konkurransedyktige overfor omverdenen i fremtiden? Vil vi klare å selge våre produkter og tjenester? Eller skal vi alle finansieres av pengeberget som ligger i statskassen?

Jeg tror vi kommer til å gå på en kjempesmell, så holdningsskapende tiltak fra myndighetene og de store arbeidsgiverne er muligens en av de beste investeringene vi kan gjøre. Det er bedre å gradvis kjempe oss tilbake til normalen, enn å bli tatt på sengen og oppleve en voldsom arbeidsledighet.

Nå er det en stund siden jeg har skrevet noe eiendomsrelatert, skulle nesten tro jeg skulle satse på politikk fremover. Det lover jeg at jeg ikke skal, neste innlegge blir om eiendom…..håper jeg.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: