Kjøpe eiendom i Spania.. Skal, skal ikke?

Man regner med at mellom 250.000 og 300.000 nordmenn eier bolig i utlandet, og Spania er det store markedet for solglade nordmenn. Kostnadene med å eie eiendom i utlandet, og spesiellt i land som har vært hardt rammet av finanskrisen, har vist en økende kurve.

Som mange andre i Norge, har også jeg det siste året begynt å tenke på om jeg skulle kjøpt en bolig i utlandet. Etter mange år som hytteturist på Sørlandet begynner nå ønsket om å oppleve noe annet å bli stort. Når solen skinner, og gradestokken er over 25, finnes det ikke mange bedre plasser å være enn i Norge, og slik har vi faktisk hatt det i to sesonger nå. Men vil det vare?

Stabilt godt vær, kanskje litt for varmt, nye restauranter, varm sjø……. det er mye som frister med bolig i utlandet.

For min del så har jeg peket ut Mallorca eller Marbella som mine personlige favorittplasser. Spania har mye flotte eiendommer med nær beliggenhet til både sjø og byer, som er forholdsvis fornuftig priset.

Men det som bekymrer meg er kostnadene rundt det å eie eiendom i Spania. Og ikke minst hva det vil koste fremover.

Spania, som bla. har en ungdomsledighet på ca. 50%, har behov for å øke sine statlige inntekter betydelig. Å utarme en allerede fattig befolkning med økte skatter er et lite ønskelig alternativ. Det blir da nærliggende å skatte de som har råd til det, bla de utlendinger som eier ferie eiendom. Jeg frykter at kostnaden ved å eie eiendom i Spania vil øke betydelig de neste årene. Hovedsakelig gjennom øket skattlegging og økte kostnader på offentlige tjenester.

Og når kostnadene øker faller eiendomsverdiene ……   som kjent.

Dette gjelder ikke bare Spania, men stort sett hele Middelhavs regionen. Selv Frankrike tror jeg vil kunne bli hardt rammet med øket beskatning på eiendom.

Kanskje best å vente et par år med å kjøpe til jeg ser hva som blir resultatet?

Hva tror mine lesere?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: