EIENDOM OG DET OFFENTLIGE

Politiet skal ha et nytt beredskapssenter hvor man skal ha helikoptertjeneste i tillegg til treningssenter for beredskapstroppen og hundetjenesten/bombegruppen. Næværende regjering skal ha lagt til side de opprinnelige planene for Alnabru, og ønsker å etablere dette på Grønmo.

I dagens utgave av DN fremkommer det at Statsbygg bare for 2013, 2014 og 2016 skal bruke 100 millioner på prosjektering, og at anlegget skal kunne stå ferdig i 2020. Det vil sikkert komme tilleggsbevilgninger på ytterligere prosjektering frem til eiendommen står ferdig.

Prisanslaget for anlegget nå er 3,4 milliarder. Jeg sliter med å forstå hvordan de skal klare å bygge så dyrt, men det ligger forhåpentligvis planer om et anlegg som inkluderer mange flere arbeidplasser enn jeg så for meg ….. men likevel. Jeg sliker minst like mye med å forstå kostnadene til prosjektering.

Men det jeg begynner å forstå, er hvorfor det skal ta 10 – 15 år å bygge nytt regjeringsbygg og koste et ukjent antall milliarder. De har vel snart brukt en milliard i prosjektering her også.

Det vi må spørre oss er om Statsbygg er riktig organisasjon for å ivareta de statlige byggeoppdragene.

Jeg skulle ønske dette bare var to spesielle byggeprosjekter, men det finnes svært mange lignende prosjekter som er uforholdsmessig dyre, slottet for eksempel. Selv om det nok ikke er rettferdig å trekke frem slottet med sine vernebehov.

Er det slik at med en gang staten skal bygge noe, så ser entrepenørene muligheten til å ta ut ekstra marginer? Eller organiserer de prosessene fryktelig dårlig?

Dyrt blir det i hvert fall.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: