COLLIERS INTERNATIONAL – LOGISTIKKRAPPORT OM LOGISTIKK MARKEDET I STOR OSLO

En av de viktigste markedsførings-/prtiltak større meglerfirmaer som Colliers International investerer penger og tid i er utarbeidelse av markedsrapporter. I tillegg til våre generelle markedsrapporter som kommer 2 ganger i året, har vi besluttet å gi ut spesialrapporter i tillegg til månedlige nyhetsbrev.

Det månedlige nyhetsbrevet vil forhåpentligvis være på plass i slutten av februar med distribusjon fra Mars. Vi vil her presentere nyheter og våre tanker innen de forskjellige områdene Colliers International er engasjert i.

Som den første spesialrapporten har vi i dag lansert vår Logistikkrapport – markedets første tilgjengelige rapport rettet mot logistikk og produksjonseiendom. Etter å ha fått 2 helsiders dekning av denne i Finansavisen, har det vært stor etterspørsel etter denne rapporten.

Høydepunkter fra rapporten er:

  1. Logistikkmarkedet i Stor-Oslo som helhet viser en ledighet på 10.61 %
  2. Ledigheten i Groruddalen er på over 100 000 kvm. Tar vi med tomter snakker vi her om flere hundre tusen kvadratmeter som trolig vil utvikles i årene fremover
  3. Investeringsvolumet i logistikkeiendom har økt fra under 3 milliarder i de to foregående årene til 7 milliarder i 2014
  4. Dette gir et transaksjonsandel på nærmere 12 % av det totale volumet for 2014 – langt over foregående år
  5. Yieldene i markedet har falt kraftig – spesielt i siste halvdel av 2014
  6. Flere store internasjonale investorer som Blackstone, Starwood og Cordea Savills har kjøpt logistikkeiendom i Norge i året som gikk

 

Som alltid legger vi alle rapporter fritt tilgjengelig for alle på colliers.com. Ønsker du rapporter fra andre land, er dette også plassen hvor du finner dette.

Colliers International som meglerselskap er opptatt av at alle våre nåværende og potensielt fremtidige kunder skal ha tilgang til alt research materiale vi sitter på. Dette gjelder selvfølgelig andre som måtte være interessert også. Vi håper dette er interessant lesning for dere.

Klikk deg inn på bildet under for å laste ned rapporten:

 

rapport logistikk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: