MORSOMME BOLIG ANNONSER

I boligmarkedet ser jeg ofte annonser som i noen tilfeller er litt spesielle, boligene blir annonsert på en kreativ, og av og til, spesiell måte. Jeg synes det enkelte ganger går over streken for hva som tjener bransjen.

Jeg så blant annet denne overskriften  i dagens utgave av DN;  «Perfekt investeringsobjekt, 7,4% yield».

Essensen i annonsen er at hvis man leier ut for NOK 51.500 pr. måned, så gir prisforventningen denne yielden. Vel, hvis man leier ut for NOK 75.00 i måneden så gir det en yield FØR EIERKOST på 9,2%. Jeg får her følelsen at de har valgt et tall, mer enn at leienivået er basert på faktiske leieinntekter. Men jeg kan ta feil, så jeg skal ikke stresse dette for mye.

Jeg klarer imidlertid ikke å regne meg frem til at yielden som blir fremstilt er 7,4% – uansett hvilken måte jeg bruker. Etter felleskostnader vil yielden bli 7,3% på de tallene som står i annonsen. Her prøver de tydeligvis å fokusere på avkastning fremfor leilighetens kvaliteter, og da bør jo avkastningstallet være riktig?

For å gjøre det skikkelig komplisert for en kreativ boligmegler kan man jo selvfølgelig lure på om det er andre eierkostnader man har i et utleieobjekt. Det er det selvfølgelig. Hva med forsikringer og vedlikehold? Og eventuelle andre eierkostnader.

Nå må jeg egentlig spørre meg selv om jeg har tid til å sitte og kommentere dette, vi er midt i en rekke transaksjoner som skal avsluttes de neste 2 – 3 ukene. Slutt på moroa og tilbake til jobb!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: