KRISER!

I dag kan man nesten ikke åpne avisen uten at mer enn 50% av innholdet (og snart hele forsiden) skriver om pågående kriser – GREXIT, børsfall i Kina, FREXIT, flyktningkrisen osv. Investorer får svært mange negative impulser om dagen.

Hva kan dette bety for eiendomsmarkedet?

Vel, det avhenger av hvor eiendommen din ligger. Ligger den i Kina så kan du miste nattesøvnen. Det Kinesiske eiendomsmarkedet har alle tegn på en boble som holder på å sprekke, og eneste grunnen til at den ikke sprekker er at markedet svømmer over av likviditet. Et børskrakk vil kunne endre dette raskt, spesielt siden mye av børsspekulasjonen er lånefinansiert.

Vi i Norge ser nå også rekordnivåer, samtidig som markedsrenten har hatt en forholdsvis kraftig økning de siste 2 månedene. Det som er mest skremmende er at den langsiktige renten øker. Det betyr at man forventer økede renter tidligere enn hva man trodde for bare to måneder siden. Grunnen til at renten er så lav, noe som igjen gir lav yield på eiendom, er at det norske markedet også svømmer over av likviditet. Og hvor kommer pengene fra?

50% av transaksjonsvolumet i næringseiendom første halvår kommer fra internasjonale investorer.

I et hav av urolighet er Norge en ganske trygg havn å investere i, men vi må ikke tro at vi er upåvirket av hva som skjer rundt oss. Bensinen på bålet er billig likviditet. Dette kan endres fort når man får vesentlige kriser som vi nå ser. Vi har sett tidligere at likviditeten kan forsvinne fryktelig fort.

Vurderer du salg av eiendom, kan den tiden vi er inne i nå vise seg å være et historisk bra tidspunkt å selge eiendom på. Følg med.

http://www.colliers.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: