Hva kan vi forvente av uroen på det kinesiske aksjemarkedet?

Colliers International EMEA skriver i sin seneste markedsrapport om effekter vi kan forvente av uroen på det kinesiske aksjemarkedet.
Det kinesiske aksjemarkedets «kollaps» er ikke en del av en generell krasj i det globale aksjemarkedet. Det er en pris korreksjon som burde vært gjort for lenge siden.

Reaksjonen avhenger av en kombinasjon av feiltolkning av den kinesiske devaluering og flokkmentaliteten.
Uroen i det kinesiske og asiatiske markedet i det siste vil lite sannsynlig påvirke EMEA markedet både på kort og lang sikt. Effektene varierer fra land til land, og består av både positive og negative faktorer.

Det kan være noen kortsiktige endringer i direkte eiendomsinvestering, spesielt økt flyt av kapital inn i såkalte kjernemarkeder. Men det ser i økende grad ut som at uroen i det kinesiske aksjemarkedet sannsynligvis ikke vil føre til varig skade. Lavere renter over tid vil trolig være det viktigste resultatet.

Colliers markedsrapport viser hvordan opprøret i det kinesiske aksjemarkedet påvirker økonomien på verdensmarkedet og i Europa, investeringer i fast eiendom og også i leiemarkedet. Det er Damian Harrington, leder for EMEA Research, og Dr. Walter Boettcher, direktør for forskning og prognoser på Colliers International som har skrevet markedsrapporten.

LAST NED RAPPORTEN HER

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: