Kommune valget 2015, del II

Det er rimelig sikkert nå at Miljøpartiet de Grønne vil få mye å si i styringen av Oslo de neste 4 årene. Velgerne har talt, og det må vi rette oss inn etter. Spørsmålet er om det er mulig eller ønskelig å gjennomføre enkelte punkter de har gått til valg på. Forhåpentligvis vil et fornuftig Høyre eller Arbeiderparti dempe de mest ekstreme ønskene.

Nå skal jeg prøve å dempe det politiske budskapet i denne bloggen, ellers vil den aldri passere markedssjefen vår. Men svært mye av det de ønsker vil ha en voldsom betydning for eiendom, og ikke bare eiendom, men hele livsgrunnlaget til et bysentrum, Handelen.

De sier at innen 2017 skal Oslo innenfor Ring 1 være bilfritt (personbiler, ikke nyttetrafikk).

Skulle det skjedd ville vi sett en rasering av handelen i Oslo, og muligens et utdøende senter. De som kommer med dette forslaget eller vedtaket, må tro at handelen i Oslo baserer seg hovedsakelig på de som arbeider og bor innenfor Oslo Ring 2. DETTE STEMMER IKKE! Alternativt må de tro at offentlig kommunikasjon vil kunne være godt nok for de som skal ut og handle.

Jeg kan garantere at de som bor utenfor Ring 2, og skal ut å handle, vil legge denne handelen til nærmeste bilvennlige kjøpesenter, ikke Sentrum via trikk eller buss. Har miljøradikalerne foretatt seriøse beregninger av hva dette vil medføre for handelen i Oslo? Og er dette egentlig miljøvennlig politikk?

Nå er det selvfølgelig mye positivt de ønsker også, men jeg er redd for at det som er positive tiltak vil drukne i lite gjennomtenkte, populistiske forslag. Dette er ikke politisk ansvarlighet.

Men velgerne har talt, og vi får håpe at dette valget ikke ødelegger handelsgrunnlaget i Oslo Sentrum.

Jeg setter min lit til at de større partiene fortsatt har mye de skulle sagt.

Så skal jeg love at dette blir min siste politiske kommentar etter dette valget, TRUR EG!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: