FLYKTNINGSTRØMMEN TIL NORGE

Vi er nå vitne til en av de største humanitære katastrofene på mange tiår med flyktningstrømmen fra Syria. Det toppet seg i går for oss i Norden med Sverige som sier at de nå ikke kan ta imot flere. Resten av Europa må ta større ansvar. Man klarer rett og slett ikke å skaffe plass til å håndtere flere.

Det må være en fortvilet situasjon, både for politikerne som må håndtere dette, men ikke minst flyktningene som er i en fortvilet situasjon.

Eiendomsmessig så er det åpenbart at dette skaper større muligheter for de som besitter eiendom de sliter med. Ikke bare de mange halvtomme høyfjellshotellene rundt omkring, men også eiendommer som enkelt kan konverteres til både mottak og mer permanente boliger for flyktningene. Et godt eksempel er det kjente gamle Smart Club bygget i Østfold. Åpenbart en stor nok eiendom til at man kan løse behovet til et stort antall flyktninger som mottakssentral. Men egnet langsiktig løsning er den nok ikke. Kjenner ikke til leieinntektene, men dette har nok snudd seg til en gullkantet investering.

Hva skal til for å skaffe gode nok løsninger for flyktningene?

PENGER OG LANGSIKTIGHET.

Hvor lenge vil flyktningene være her og kan man signere 5 års leieavtaler, eller 10? Eiendom er langsiktig business, og de gode løsningene vil kreve lange leieavtaler. Det er vel ikke noe myndighetene kan gjøre på nåværende tidspunkt, når de ikke aner hvor lenge de vil ha behovet for å huse flykningene. Min spådom er at de vil trenge langsiktige løsninger.

Et alternativ er å ta de ut i det vanlige leiemarkedet. Dette vil nok skape et betydelig press på leien, men være gullkantet business for alle med utleieleiligheter. Spørsmålet videre er hvor mange potensielle gårdeiere der ute som ønsker å leie ut til dette formålet. Leietakere fra en annen kultur og de fleste har dessverre  vært igjennom traumatiserte opplevelser før de kommer hit. Skal kommunene garantere for oppussing og vedlikehold av leilighetene eller hvordan vil man håndtere dette?

Jeg personlig tror at dette kan bli dyrt for staten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: