POPULISTER

Politikken er dessverre ofte preget av at de som snakker høyest og har klare meninger, de får fokus både fra presse og velgere. Vi ser dette nå i USA, med The Donald som skriker høyere og høyere om de rareste forslag, og stadig vinner flere tilhengere. Dette har vi dessverre en del av i Norge også.

Sist ute er debatten rundt dieselbiler, om dette skal forbys eller ikke. Konsekvensen er selvfølgelig et dramatisk verdifall for dieselbilene. Svært mange politikere tar til brystet at dieselbiler forurenser uforholdsmessig mye, og maner til forbud og begrensninger. De går til og med ut og anbefaler folk å ikke kjøpe dieselbiler.

Det er ikke bare Miljøpartiet som står bak dette, det er flere av de ledende partiene på venstresiden som også mener dette. Faktisk de samme partiene som for 8 år siden sa at man nå burde kjøpe dieselbiler…..GO FIGURE.

Ekstra komisk blir det når jeg i går leste Finansavisen at politikerne baserer sine meninger på en teknologi som eksisterte for 5 år siden. Dagens moderne dieselbiler slipper ikke ut mer NOx- enn bensinbilene, men de slipper ut dramatisk mindre CO2.

The Donald skaper mye frykt hos meg, lurer på å bygge atomsikkert bomberom på fjellet. Run for the hills…

Men de norske politikerne skaper også mye frykt og usikkerhet, ikke mot dieselbiler, men for at de åpenbart er plassert til å fatte beslutninger, og ikke setter seg godt nok inn i denne saken. De som blir rammet er de som trodde på de sist, og kjøpte dieselbiler.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: