HIGH STREET RETAIL – LEIEPRISENE TIL HIMMELS?

Colliers International har nå i mer enn 15 år vært svært aktiv innen vårt forretningsområde – Retail. Her har vi etableringsansvar for mer enn 10 kjeder, både innen faghandel og servering. Vi etablerer årlig mer enn 60 – 70 enheter. I tillegg til dette har vi spesialister innen Utleie Retail, med fokus på både High Street og Kjøpesenter. Vårt Retail område er i kraftig vekst, og vi forventer en fortsatt positiv utvikling i årene fremover. Colliers International AS skal være den naturlige samarbeidspartneren innen Retail eiendommer.

Vi møter oftere og oftere, både fra våre konkurrenter og samarbeidspartnere, et stadig høyere forventningsnivå på leiepriser for lokaler egnet for butikklokaler. Spesielt i områder som Karl Johansgate og tverrgatene mellom Steen & Strøm og Eger og Bogstadveien. De mest ekstreme prisene ligger i området 25 – 26.000 pr. kvm.

Det er svært få butikker, selv i sterke kjedekonsepter, som kan betale slike leier. Dette er leienivåer som kan forsvares om du er Luis Vuitton eller andre internasjonale Houte Couture brands. Men hvor mange slike butikker har vi i Norge i dag? Og hvor mange slike brands er det realistisk at vi kan få? Det er nok marked for flere enn de vi har i dag, men dette er et svært snevert marked, og vil ikke alene kunne drive leieprisutviklingen.

Ved reforhandling av leiekontrakter for våre eksisterende kunder, ser vi faktisk nå en nedadgående trend i leienivåer for slike butikklokaler. Leieprisene har blitt for høye, leietakerne tjener ikke penger.

Olav Thon er en klok mann med mye visdom. Han har ofte sagt at det perfekte leienivå er et leienivå som gjør at begge parter kan tjene penger, så lenge han tjener mest. Det siste har han vel egentlig ikke sagt, men det er mer en realitetsbemerkning fra meg.

Vi mener vi nå har sett en topp i leienivåer for High Street Retail, og tror at partene trenger en god rådgiver fremover for å finne riktig leienivå for butikklokaler – et leienivå som kan fungere for begge parter. Og Colliers Internationals Retailavdeling er akkurat hva dette markedet trenger.

KONTAKT

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: