BREXIT – HVA SKJER NÅ?

Storbritannia hadde et av århundrets viktigste valg i går, valget om de skulle bli innen EU eller om de skulle melde seg ut. De fleste som jobber innen internasjonal eiendom, som meg selv, trodde ikke valgresultatet skulle bli utmeldelse av EU. MEN, det ble det. Hva kan det bety for oss?

Finansnæringen inkl. eiendom er en av de sektorene som kommer til å merke resultatene av dette valget. Dette gjelder også eiendomssektoren. London vil oppleve at flere av de globale eiendomsfondene vil velge andre eiendomsmarkeder å prioritere fremover. Det betyr ikke at man vil begynne å selge eiendommer man allerede har, men nyinvesteringer vil ikke komme til London med det første. Det betyr at flere investeringer skal inn i det allerede pressede EU markedet. Paris vil bli enda mer attraktivt, og markeder som Amsterdam og Brussel vil se kraftig vekst i tillegg til de viktigste Tyske byene. Kanskje vi vil få se øket interesse for eiendom i Norden også?

Men problemet for oss alle er at dette vil skape en finansiell uro, en uro som kommer til å påvirke hele Europa. Børsene kommer til å falle, valutakursene vil se urasjonelle endringer. For eksempel, hvorfor skal den norske kronen falle på grunn av dette? Hvordan påvirker dette oljeprisen, som hittil i dag har gått kraftig ned.

Men dette er kortsiktige endringer som kanskje kan skape muligheter for en del. Mitt tips er å binde SWAP renter i dag.

På lang sikt gir dette kanskje også gode muligheter for de som benytter et mulig prisfall på eiendom, til å kjøpe eiendom i London. Eiendom med god beliggenhet vil på sikt holde seg bra, mener jeg.

Men fasiten har ingen i dag. Endringene vil vi merke, og i verste fall kan det bety betydelige endringer. Det vil også bety at det kan bli endringer i hvem som vil ta imot flyktninger i Europa.

Stay tuned, dette blir spennende.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: