GRATULERER TRUMP, KONDOLERER USA

Valgkampen i USA har vært den mest spennende valgkampen jeg kan huske i min levetid – og det er 52 år. Det som har gjort den spennende er at man har hatt en svært skitten kampanje fra begge leirer og en kandidat i Trump som ikke har vært redd for å sette dramatiske saker på agendaen.

Trump har vunnet valget – og verden er i sjokk. Når jeg våknet i dag tidlig var jeg sikker på at Hillary Clinton var president, så feil kan man ta.

I tillegg til presidentvalget har nå Republikanerne flertall i både Senat og Kongress. Det blir konservativ politikk fra USA. MEN the wild card her er jo nå Trump, det er ikke sikkert at han får støtte for hele sitt program, og det er slettes ikke sikkert han vil bare føre Republikansk politikk. Vil han kunne gjennomføre sine mest ekstreme valgløfter?

Slutt på Obamacare, Terminering av NAFTA og nedbygging av NATO, bygging av mur mot Mexico, innreiseforbud mot muslimer etc.

For oss i Europa vil en terminering av NAFTA bli svært dramatisk, spesielt for verdens største eksportnasjon Tyskland. Og et svekket Tyskland er negativt for oss alle.

Det blir spennende å se om det vil få konsekvenser for oss alle.

Det som selvfølgelig vil skje er at statsapparatet mest sannsynlig vil polere bort det mest ekstreme. Men han vil nok få igjennom noen saker, det er ikke uten grunn at den Mexikanske Peso er ned 12% i dag tidlig.

Vi, og da mener jeg alle, får håpe at statsapparatet fungerer og klarer å dempe han. Kongressen vil opptre ansvarlig.

MEN det man ikke skal glemme med både dette valget og BREXIT, grasrota er lei av at The Establishment ignorerer viljen til den vanlige mann og damen i gaten. Og vi må ikke glemme at den vanlige mann og damen i hvert land er i flertall, det vil de alltid være. For det er oss.

28180_usa_flagg_1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: