Kan man få både pose og sekk ved signering av ny leieavtale?

EN FLEKSIBEL LEIEAVTALE – HVA ER DET OG ER DET MULIG??

Business agreement

I hovedsak erfarer vi at leietakere ønsker det beste av alt uten å måtte inngå kompromisser. Og det er helt greit. Jeg personlig vil ha det beste av alt om jeg kjøper en ny bil, et nytt hus eller registrerer meg for en ny tjeneste/produkt. I eiendomsbransjen, ser vi at mange kunder spør etter den ultimate leieavtalen, samtidig som de ønsker eksklusive fordeler. Selv om det aldri er feil å spørre (som du for så vidt alltid bør gjøre), er det også en god idé å kjenne sine begrensninger. Det finnes nemlig alternative måter til å få samme resultat på uten å virke grådig.

Det er viktig at du forklarer klart og konsist for dine rådgivere hvorfor du trenger fleksibilitet i leieavtalen. Hvis du foretrekker å signere en kortsiktig leieavtale, forklar hvorfor. Kanskje det er fordi du forventer en rask vekst, eller kanskje det er fordi du forventer en fusjon eller et mulig oppkjøp? Det kan være en rekke årsaker, og hvis du har en inngående samtale med din rådgiver, så vil det være lettere for dem å gi deg og din bedrift skikkelige og reelle råd og vurdere dine behov.

Oppsigelses alternativ synes å være det mest populære samtaleemnet med mange av våre kunder når det gjelder å forhandle den nye leieavtalen. Det kan være et godt alternativ gitt visse omstendigheter. De fleste standard leieavtaler vil også inneholde en fremleie konsul. Dette er noe de fleste leietakere glemmer fortsatt eksisterer. Fremleie kanskje ikke virker som det mest ideelle alternativet, men det tillater deg til å gå ut i markedet for å finne en erstatter til din leieavtale. Din utleier vil alltid foretrekke at du fremleier i stedet for å prøve å forhandle frem en oppsigelse. Det vil spare både deg og din utleier mye tid og bry.

Ideelt sett bør man uansett diskutere i dybden med bedriftens rådgiver før man gjør noen bindende vedtak. Viktigst, og det kan ikke sies nok, understrek dine grunner til hvorfor. Husk, som rådgivere, trenger vi å forstå virksomheten din og eventuelle utfordringer som den kan stå overfor. Det er vår jobb å overbevise utleier om at de skal godta dine vilkår. Jo mer detaljert informasjon vi har, jo mer overbevisende kan vi gjøre vår historie -som skal gi bedre resultater for bedriften.

Skrevet av: Jonna Harding, Markedssjef Colliers Norge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: